Chokladcupcakes med banan och kanel

Häromdagen när jag gick upp på morgonen var jag väldigt sugen på att baka och eftersom vi hade överblivna bananer så passade jag på att baka cupcakes med banan och kanel och toppade det med vaniljglasyr.
 Om ni får för er att baka detta så tipsar jag dock om att göra dubbel sats eller kanske till och med ännu mer av glasyren, för det räckte tyvärr bara till 5 av muffinsarna. 
INGREDIENSER: 
♦ 3 ägg
♦ 2 1/2 dl socker 
♦ 1 tsk vaniljsocker 
♦ 100g smör 
♦ 1dl mjölk 
♦ 3 1/2 dl vetemjöl 
♦ 2 tsk bakpulver
♦ 1 nypa salt 
♦ 2 bananer 
♦ 1 msk kanel 
♦ 4 msk kakao 
 
GÖR SÅ HÄR: 
♦ Sätt ugnen på 175°C
♦ Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en vit, fluffig smet. 
♦ Smält smör, häll i mjölk och blanda ner i äggsmeten. 
♦ Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, kanel och salt i en separat skål. Vänd ner i smeten! Om man rör ner blir muffinsen lätt väldigt gummiaktiga i konsistensen, därför är det bättre att vända ner.  
♦ Mosa banan och tillsätt i smeten. 
♦ Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 
♦ Låt svalna och dekorera med glasyr och strössel. 
GLASYR
INGREDIENSER:
♦ 250g siktat florsocker
♦ 80g rumstempererat smör
♦ 1/4 dl mjölk
♦1/2 tsk vaniljsocker 
 
GÖR SÅ HÄR: 
♦ Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet med en elvisp på medellåg hastighet. Sänk sedan till låg hastighet. (i början känns det som det inte kommer bli en smet, för mig tog det ett tag att vispa, det kan dock bero på att vår elvisp inte är så bra. Men fortsätt vispa bara så blir det en smet till slut) 
♦ Blanda ned vaniljsockret i mjölken i en separat skål och tillsätt sedan mjölkblandningen till smeten, några matskedar i taget. 
♦ När all mjölk har blandats ned vispar du på hög hastighet. Fortsätt vispa tills glasyren är lätt och fluffig. Ju längre glasyren vispas, desto fluffigare och lättare blir den. 
 
Publicerat i Recept / Vardag