Min tatuering

HEJ
 
Nu är det gjort. Förra veckan gjorde jag det. Jag tatuerade mig! Har lagt ut det på facebook och instagram men lägger upp det här också. 
 
Så ser den ut! "Vad betyder den då?" tänker ni. Den har två betydelser för mig. Musik (obviously) som alltid har varit en stor del av mig, som jag aldrig vill släppa. Och jag ville ha något som jag kan titta på som verkligen betyder något för mig. Och musiken har alltid betytt mycket för mig, det är genom den som jag har kunnat visa vem jag är liksom. Och hjärtslagen (eller ljudvågorna om man vill se det som det) vill jag kunna titta på om något blir jobbigt, och kunna ta djupa andetag efter de starka slagen. (alltså de som är längre streck). Svårt att förklara om man inte visar genom att peka och förklara samtidigt haha 
Andas in när den första långa går uppåt och andas ut när den går ner igen osv. (de korta har ingenting med andningen att göra det är bara för att det ska se bra ut hahha). För att ta några djupa andetag och bara vara i nuet några sekunder och koppla bort allt hjälper alltid om något är jobbigt eller stressigt. 
 
Det gjorde förövrigt inte alls ont?? Blev typ chockad. Har blivit uppskrämd och skrämt upp mig själv med att det skulle göra jätteont. Det var väldigt obehagligt, men ont gjorde det inte. Det var som att någon skrapade väldigt hårt på armen bara. 
 
Det var lite om min tatuering, ville bara förklara det lite och så. 
Godnatt! 
 

Tips för panikångest

Fick den här frågan nyss så tänkte bara göra ett kort inlägg för att svara. 
 
Eftersom panikångest är väldigt individuellt så är det inte jätteenkelt att svara på om jag får det ofta eller inte eftersom ofta kan vara en gång i veckan för någon men en gång i månaden för någon annan. Men nej, jag skulle inte påstå att jag får ångestattacker så ofta. Däremot har jag väldigt enkelt att få ångest, inte ångestattack, men bara känna mig väldigt ångestig, oftast när jag stressar och har mycket i skolan. Men har lärt mig ganska väl att koppla bort det i tid så jag inte får någon ångestattack. 
 
Att få ångestattack är väl inte det mysigaste direkt. Jag blir väldigt skakig och yr. Svag i hela kroppen, hjärtklappningar, hyperventilerar etc. Jag har gjort ett jättelångt inlägg om det -> HÄR <- om du vill läsa det.
 
Tips på att dämpa det är ju också något individuellt, hur man är som person och vad man tycker om och sådant. Men kan iaf göra en lista på vad jag gör för att dämpa det när jag får ångest. 
  • Går ut från rummet jag är i. Jag känner mig ofta instängd när jag får ångest och att gå ut från rummet man är i (speciellt om det är mycket folk i rummet) dämpar det för mig. Helst ut från byggnaden också om jag har möjlighet så jag kan andas frisk luft eftersom jag ofta hyperventilerar och då är det skönt med frisk luft.
  • Sätter mig ner. Jag blir alltid väldigt svag i kroppen och då måste jag alltid sätta mig ner och andas lugnt. 
  • Andas lugnt och långsamt. Jag brukar tänka att jag andas i en rektangel och tar djupa andetag när jag visualiserar rektangeln framför mig.
  • Rita. Jag har insett på senaste tiden att jag blir väldigt lugn av att sitta och skapa med papper och penna.
  • Lyssna på lugnande musik. Jag har en app som jag har laddat ner endast för detta syfte. (längst upp till vänster på bilden nedan) Vet ej om den finns för android men det finns säkert något liknande. På appstore heter den i alla fall Relax Melodies. Man kan välja bland massa olika ljud och effekter. Ex. vågor, vinden, åska, fåglar, små melodier på piano etc, regn, ljud från storstäder och sådant. Och man kan då kombinera flera olika om man så önskar. Jag brukar sätta i hörlurar och blunda och lyssna på något som gör mig lugn.Oftast är det ljud från naturen, tex vågor från havet. 
     
 
 
Det är lite tips från mig i alla fall. Det kanske inte funkar för dig, men det kan ju vara värt att prova. Kram! 
 
 

12 Januari 2015

HEJ
 
Nu har det gått nästan två veckor in i det nya året och jag har inte bloggat alls. Vad har hänt då?
- Jag blev sjuk i slutet av lovet. 
- Skolan började igen.
- Jag, Pontus, Jenny, Johan, Mamma och Pappa var på bio. The Hobbit. Tyckte den var riktigt bra faktiskt.
- Det var storm. 
 
Jaa, det var väl ungefär det som har hänt. Inte så mycket helt enkelt. Och för att ge er en förvarning så kommer nog denna månaden bli väldigt dåligt uppdaterad på bloggen för just nu har vi väldigt mycket att göra i skolan. Uppsatser, prov, redovisningar, uf-mässor, konserter, föreställningar. Jaa, allt möjligt så jag kommer troligtvis inte ha så mycket tid till att blogga. Kan försöka men kanske inte hinner så mycket. 
Påtal om skola så har jag nog hittat en utbildning att gå efter gymnasiet. Har funderat länge på om jag vill läsa till florist eftersom jag är väldigt kreativ av mig och tror det är något som hade passat mig och nu har jag hittat en utbildning som jag funderar på att söka till. Men ingenting är bestämt än, vi får se. 
 
På torsdag ska jag tatuera mig. Även fast det är en liten tatuering så är jag skiiitnervös. Vad motivet är är fortfarande hemligt. Men den är betydelsefull för mig i alla fall och gör säkert ett inlägg hur det var och vad det är för motiv och sådant när jag har gjort den. 
 
Tänkte gå och lägga mig i tid idag, måste ju vända tillbaka dygnet igen efter lovet. 
Hoppas ni har haft en bra början på 2015 i alla fall så hörs vi snart igen!