Insamling för psykisk ohälsa

Jag har drömt länge om att få hjälpa folk. Jag minns när jag var liten och önskade att jag någon gång skulle få ha ett barnhem i något fattigt land, vara volontär och få hjälpa de utsatta. Jag minns i början av gymnasiet när vi skulle berätta om våra drömmar, och det var precis det jag berättade om. Att få starta ett barnhem och få hjälpa de som behöver. Det är för mig en dröm som fortfarande finns kvar, men jag vet att det nästan är omöjligt att utföra. 
De senaste veckorna har jag funderat på mycket vad jag vill bli eftersom jag snart tar studenten. Det enda som kändes helt självklart för mig var att få arbeta med något kreativt eller hjälpa folk. 
 
I mina arbeten i skolan har jag skrivit mycket om psykisk ohälsa. På naturkunskapen gör jag en undersökning om ätstörningar (ni kan svara på en enkät HÄR om ni vill) och på engelskan gör jag ett fördjupningsarbete om panikångest i England.
Eftersom jag har skrivit ganska mycket om det i skolan så är det något jag har tänkt på väldigt mycket det senaste. Jag själv har ju panikångest, och jag känner många som på något sätt har varit eller är psykiskt sjuka, depression, panikångest, anorexia, självmordstankar etc. Jag tycker verkligen inte att dagens samhälle behandlar psykiskt sjuka människor bra. Jag känner till t.ex flera lärare som struntar i om en elev mår dåligt och pushar hen alldeles för hårt så personen mår ännu sämre. Jag brukar jämföra psykisk ohälsa med fysisk ohälsa. För fysisk ohälsa är "acceptabelt" medan många uttalar sig om psykisk ohälsa genoma att säga "hon/han låtsas för att få uppmärksamhet". Jag vill att både psykisk och fysisk ohälsa ska ses på samma nivå. Jag vill inte att den som har ont i foten ska få sitta ner på idrotten medan den som har prestationsångest och får ångestattack precis innan lektionen ska behöva vara med. 
 
Jag vill helt enkelt att psykisk ohälsa ska få mer uppmärksamhet. Jag tycker det är något som behövs pratas om mer. Jag vill att psykiskt sjuka ska få den hjälpen de behöver. Och eftersom jag inte kan starta ett barnhem eller vara volontär någonstans i ett fattigt land just nu så kan jag i alla fall hjälpa till lite här i Sverige. Därför har jag valt att starta en insamling till Mind. En organisation som kämpar för psykisk ohälsa och stödjer människor i kris. 
 
 
Klicka på bilden för att komma till insamlingen. 
Gå jättegärna in och läs, där har jag skrivit mer detaljerat om vad det är. Om ni inte kan donera så kan ni i alla fall dela till era vänner på sociala medier. Jag kräver inte att ni ska donera, men jag skulle uppskatta om ni gick in och läste eller gick in på Minds hemsida, www.mind.se 
Där finns även olika sätt att donera på, via sms, bli månadsdonator eller köpa tygkassar etc. 
 
Var fjärde person lider av psykisk ohälsa. Vill vi verkligen att det ska vara så? Snälla gå in och läs. Gör vad ni kan, och kan ni inte så dela vidare. 
 
 
Min dröm är att hjälpa utsatta och den högsta men nästan omöjliga drömmen är att starta ett barnhem. Man kanske inte alltid når sin dröm, men man kan göra lite på vägen. Något man tycker är litet kan betyda något enormt för en annan. 
Tack för att du läste och jag hoppas du klickar in på insamlingen.
Puss 
 

Headed Somewhere

Har inte bloggat på över en månad. Har varken orkat, velat eller haft internet. 
Firade ju in sportlovet med glittereyliner. Det var inte direkt någon idé att fira dock eftersom jag låg i influensa under hela lovet och även en vecka efter det. Hade varken ork eller internet att blogga då. Efter att jag hade missat en vecka i skolan hade jag lite att ta igen, och det var både plugg och uf-arbete att göra, så har inte haft någon tid att blogga. Och tiden jag har haft till att blogga, har jag inte haft någon ork till det. 
 
Förra veckan var det uf-mässa och vi stod och sålde vårt album! Yes, det är äntligen färdigt!! Om ni är intresserade av att köpa det så kostar det 100:- och det är bara att kontakta mig eller skriva till oss på vår facebooksida
Så här pigg och glad var jag i alla fall andra dagen på morgonen när de dunkade musik alldeles för högt och jag stod hela dagen och fejklog i hopp om att det snart var över så jag kunde åka hem, för mina fötter och knän var inte nådiga efter dessa dagar. 
 
Här är en liten sneakpeak på albumet iaf. 
 
Pontus sov hos mig hela helgen och det var übermys. Tycker om honom mucho. Vill spendera all tid som finns med honom.
 
Idag var dessutom en skitbra dag! 
Baslektionen gick helt okej, kunde ha gått betydligt mycket bättre, men det var verkligen kul. Tyckte verkligen om att spela idag. Tycker om att spela annars också, men hade liksom kul på baslektionen, skrattade t.om för att jag tyckte det var nice.
Sedan startade jag ett instagramkonto till alla mina teckningar och sådant. Har tänkt göra det länge, men när Hanna nämnde det idag så tog jag tag i det och startade faktiskt en. Så om ni är nyfikna på vad jag ritar så är det bara att kika in på ArtByLinny. Efter det hände det galnaste. Fick två förfrågningar om jag kunde göra design till tatueringar. Det var både skitläskigt (liksom det ska sitta på någons kropp resten av livet!!!) och skitkul! (liksom någon tycker om det jag gör!!)
Och det gjorde mig glad. De kanske inte vill ha motivet på sin kropp i slutändan ändå (vem vet, jag har ju faktiskt inte målat något av motiven än), men att de funderade på mig och gav mig chansen till att göra någonting jag tycker är otroligt kul och sätta det på någon annans kropp är för mig väldigt hedrande. 
 
Efter skolan var jag ensam hemma tills pappa kom hem med burgare (!!) och jag satte direkt igång att steka det för jag var så galet hungrig. Sedan satt vi i vardagsrummet helt tysta med tända ljus och åt. Det är det som är så bra med pappa, man kan sitta tyst i samma rum i flera timmar och livet är perfa. Det är inte pinsam tystnad liksom, det är skön tystnad. Man känner bara den där tryggheten man har hos sin egen far, men ingen behöver säga något, man bara är glad att den andre är där. Så känner jag i alla fall, jag kan ju inte tala för honom. Jag vet ju inte vad han känner, vi sitter ju bara helt tysta haha 
 
Nu ska jag sova i alla fall. 
Ska försöka att blogga lite oftare, men vi får se! 
Pusshej