My latest work

Det har blivit många sådana här inlägg det senaste. Men jag gör inte så mycket annat när jag är ledig to be honest.
Försöker få färdigt så många beställningar som möjligt, men mellan beställningarna har jag massa andra idéer i mitt huvud som jag vill göra. Så jag försöker göra varannan beställning och varannan egen bild. 
 
Den här första ville jag göra eftersom jag ville prova ut så många färger som möjligt av de nya promarkerpennorna som jag köpte för ett tag sedan. Tror jag köpte 15 nya färger som jag ville testa, helst i en hel bild. Jag tror nog att jag fick med alla färgerna faktiskt, jag kan ha missat en eller två, men jag fick med de flesta i alla fall. Jag har ju självklart använt av mina gamla färger också, inte bara de nya.
Det är definitivt inte det bästa ansiktet jag har gjort, men är ändå ganska nöjd med håret. Ugglan och detaljerna runt var också väldigt roliga att göra. Det är inte ofta jag gör bilder med så mycket objekt i samma bild, så för att inte vara så van vid det så är jag ändå ganska nöjd. 
 
Den här bilden är inspirerad av Twisty the clown från American Horror Story. Ni som har följt mig ett tag vet nog att jag hade en period då jag kollade på det hela tiden. Så jag testade på att göra en cartoonish version av honom. Har egentligen inte så mycket att säga om denna bilden, den tog inte så lång tid att göra och la inte riktigt ner så mycket tid på detaljer som jag nog egentligen hade velat, men tycker ändå att den är ok. På något sätt känns den ganska annorlunda mot vad jag brukar göra.
 
Den här sista är faktiskt en jag gjorde lite snabbt idag. Ville gärna göra en bild där en tjej blåser en bubbla med tuggummi. Den har mycket detaljer kvar som skulle kunna göras, men eftersom jag inte la ner så mycket tid på håret, så kändes det inte riktigt som att den skulle bli sådär perfekt som jag ville egentligen om jag gjorde färdigt den. Så jag la i den i min pärm med bilder trots att det finns saker kvar som skulle kunna göras på den. Men kände mig inte så taggad på att göra färdigt den när jag inte gjorde håret så noga, det känns som den alltid hade känts halvklar pga det. Menmen, en liten snabbis idag i alla fall som jag tänkte jag kunde dela med mig av. 

Min vecka i bilder

Precis som rubriken lyder så får ni se lite bilder från den senaste veckan. Eftersom jag har blivit så dålig på att blogga så är det mycket ord att få ner i ett helt inlägg om jag ska berätta om varje dag, så därför lägger jag ut bilder istället och skriver lite smått om det. 
En dag innan jobbet så passade jag och Pontus på att luncha ihop. Eftersom jag ändå skulle ta bussen från Kinna och springa in en snabbis till optikern så passade vi på att gå och äta på Bean&Butter. 
 
När jag inte har jobbat och vi inte har lunchat så har vi mest myst. Precis som det ska vara helt enkelt. Han är ju ändå den finaste som finns. 
 
I lördags passade jag på att åka till Frida eftersom Pontus väldigt spontant åkte ner till Danmark med sin familj. Vi pratade väl mest skit, lagade lite mat och försökte sätta skedar i ansiktet. Näsan lyckades vi med, vet fortfarande inte hur, men det gick i alla fall. Har ni mig på snapchat så blev det i alla fall många skedbilder. 
 
I söndags så följde jag med mamma hem till Jeanette för att lämna påskägg till kidsen. Saga hade fortfarande påskkärringsmink på sig och var jättesöt. Efter att hon hade dragit upp mig till hennes rum så sa hon bestämt "stå stilla, jag ska klättra på dig." och det gjorde hon. Rätt upp på axlarna i väldig fart. Hon är snabb den där ungen, men otroligt charmig. 
 
 
Resten av dagarna jag har varit ledig har jag mest ritat (wow vilken surprise) men mer om det kommer i ett annat inlägg. 
Jag hoppas i alla fall att ni har haft en trevlig vecka, och en trevlig påsk också dessutom, om ni firar alltså, om ni inte firar så hoppas jag ändå att ni har haft en riktigt trevlig helg! 

Vegansk Oreodessert

 Hej!
Idag tänkte jag faktiskt dela med mig av ett recept. Och det är faktiskt desserten jag gjorde åt mig och Pontus på alla hjärtans dag. Det blev så galet gott så jag tänkte jag skulle lägga ut receptet här. Jag kommer definitivt göra det igen i alla fall så jag tycker verkligen ni ska testa det. 
 
INGREDIENSER:
Chokladmousse:
♦ 100g choklad (jag använde mig av plamils mjölkfria och ekologiska choklad)
♦ 2,5 dl vispgrädde (jag föredrar sojagrädde framför havregrädde när jag bakar eller gör desserter eftersom havren ger ifrån sig väldigt mycket smak)
♦ 1 msk kakao
♦ 1 msk florsocker
Oreomousse:
♦ ca 1 paket oreokakor
♦1,5 dl vispgrädde (rekommenderar att använda sojagrädde här också)
♦ 1 msk florsocker
♦ 1 tsk vaniljsocker 
Dekoration:
♦ Oreokakor, vanliga eller mini (jag använde mini och de var hur söta som helst)
 
 
GÖR SÅ HÄR:
Chokladmousse:
♦ Hacka chokladen fint och häll ner i en skål. 
♦ Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt tills chokladen har smält.
♦ Blanda ner kakao och florsocker. Låt svalna helt i kylen!
♦ Vispa krämen med en elvisp till en fluffig mousse. Var dock förberedda på att det tar väldigt lång till att vispa så den blir riktigt fluffig och bra. Jag stod nog och vispade i minst 10 min. Men ha tålamod! Tillslut så blir det bra. 
♦ Spritsa eller skeda ner i valfri dessertskål eller dessertglas. 
 Oreomousse:
♦ Krossa kakorna. 
♦ Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. 
♦ Vänd ner de krossade oreokakorna.
♦ Spritsa eller skeda ner oreomoussen över chokladmoussen. 
♦ Dekorera med valfri topping. Jag använde ju som sagt mini-oreos och det blev perfekt!
 
Jag har tyvärr ingen riktigt bra bild, men denna får duga tills jag gör det igen och kan ta nya bilder. Jag tyckte att oreomoussen var helt galet god och hade nog kunnat äta bara den rätt ur en skål. Så det är ett tips också om man vill ha något som går lite snabbare. Dock är det ju lite extra fint med två olika lager, och att äta det blandat var en perfekt mix.