Nytt skrivbord och nytt poddavsnitt

Godmorgon! 
Fast det känns lite fel att säga för jag har varit uppe ett tag. Jag har nämligen städat lägenheten nu på morgonen. Pontus jobbar och jag hatar att vakna upp och inse att lägenheten är helt tom. Förutom katterna då. Så jag städade faktiskt lite och satte upp ljusslingan på balkongen. Tycker man blir så varm av att dammsuga så det var så skönt att komma ut en stund på den kalla balkongen. 
Så nu när det är lite uppstädat så sitter jag och äter frukost!
 
Igår var vi på Ericshjälpen och köpte ett nytt skrivbord till mig. Emma var med och vi tittade på julsaker också. Det är så roligt att ha hittat någon som tycker julpynt är lika roligt som jag tycker. 
I alla fall så köpte vi skrivbord! Det var därför vi åkte dit. Jag förväntade mig att det i alla fall skulle finnas två olika skrivbord att välja mellan. Men nejnej, det fanns bara ett enda skrivbord. Fult var det också. Men vi köpte det ändå! Jag kommer nog måla om det i framtiden, men när det blir det får vi se. Vi har gjort iordning en liten hörna till mig i sovrummet. Jag och Pontus delade på ett långt skrivbord innan men det kändes för trångt och jag hade ingen bra förvaring till alla mina saker. Jag hade egentligen tänk köpa ett skrivbord med lådor men det fanns ju som sagt bara ett skrivbord att välja haha
Men jag kom på att vi har ett skåp hemma som i princip står tomt som vi nu har ställt bredvid mitt nya skrivbord där jag kan ha förvaring. Det ser inte så jättesnyggt ut i sovrummet nu men det är i alla fall praktiskt! Dessutom så är det ju aldrig någon annan som är i sovrummet så det gör kanske inte så mycket att det inte ser så fint ut inredningsmässigt. 
 
Vi släppte nytt avsnitt av podden igår förresten!
VI pratar om hur vi som tjejer har blivit bemötta av män i datorspel, bristningar och hur de ser ut, hårförlust vid 22-års ålder och diskuterar en hel del gällande barn. Förlossningsrädsla, längtan och barnvagnsporvning! Hoppas ni gillar avsnittet!
 
 
Nu ska jag äta upp min frukost och kanske kolla på tv en stund och bara slappa resten av dagen, för jag börjar jobba vid 16. 
emma&linnea - podcast - podd - podda - skrivbord - tabu - tabupodden

katastroftankar och kroppar

Jobbhelg 
 
Herregud vad trött jag har varit denna helgen. Man märker verkligen hur mycket solen påverkar kroppen nu när det har blivit så mörkt ute. Man har ju verkligen 0 energi. I alla fall jag. 
 
Men imorgon är jag ledig så då tänkte jag ta sovmorgon. Men vi får se hur det blir med det... 
För jag och Pontus diskuterade idag att jag borde försöka ta kontakt med någon psykolog så jag kanske kan minska mina katastroftankar. För er som inte känner mig så bra är jag rädd för allt. ALLT. Nästan hela tiden. I vardagliga situationer hittar jag alltid saker att vara rädd eller orolig över. Jag tror att jag har undvikit att ta tag i mitt körkort för att jag ständigt hittar saker i trafiken som jag är rädd för. Så det känns som en bra idé att prata med någon professionell så jag kanske kan minska mina katastroftankar. 
 
Så Pontus sa att man kanske kan gå till vårdcentralen när de har drop-in tid och se om man kan få kontakt genom dem. Så han tyckte vi ska gå upp tidigt imorgon och åka till vårdcentralen.
Men vi får se hur det blir, jag vill veeerkligen ha sovmorgon imorgon haha 
 
 
Här är förresten lite av det jag har ritat det senaste för er som är intresserade. Jag ÄLSKAR verkligen att rita kvinnokroppar. Hur fascinerande är inte ens kroppar? JÄTTEFASCINERANDE enligt mig. Det är så fint på något sätt hur många olika kroppar det finns. Tänk att det finns över sju miljarder människor i världen. Det innebär också att det finns över sju miljarder unika kroppar. Tycker verkligen det är så intressant och fint. Jag tänker också hur fruktansvärt sjukt det är att vi inte kan uppskatta så många unika kroppar utan istället fokuserar på idealen och vilja likna så många andra som möjligt. Som att det är något fel att sticka ut. Tycker det är så konstigt. 
 
Om man vill se fler bilder så lägger jag ut det mesta på min instagramsida: Artbylinny 
 
art - artbylinny - kroppar - kroppspositivism - rita - teckningar

Kroppshets & ketchuptjejen

Godmorgon! 
 
Nytt poddavsnitt finns ute nu! 
Finns på podcasterappen och på podbean! 
Vi diskuterar kroppshets, pinsamma historier och varandras personligheter. 
Vi var nog väldigt trötta båda två när vi spelade in detta avsnittet vilket kanske märks, men tycker vi diskuterade en del bra/viktiga saker i alla fall! 
 
 
Idag är min enda lediga dag denna veckan. Hör ni hur tråkigt det låter eller? Aja, dagarna brukar går fort så det ska la gå bra. Min plan idag är att bara vara hemma heeela dagen! Det ska bli så skönt haha!
 
Kanske rita lite, vi var på dollarstore efter jobbet igår och jag köpte mer förvaring till mina pennor. Jag har haft så svårt att bestämma mig för hur jag ska förvara alla mina ritgrejer. Vi har tyvärr inte så mycket plats i lägenheten för mer förvaring haha 
 
Så jag har köpt akryllådor och ställt på mitt skrivbord som jag har lagt pennorna i. Färgsorterade såklart! 
Även fast det tar upp mycket plats på mit skrivbord så känns det bra att jag ser de tydligt och det är lätt att bara lyfta ut lådorna om det är någon specifik färg man vill ha. 
 
 
Är så himla nöjd! Alla pennor har inte fått plats, men de flesta! Så det är bra! 
pennor - podcast - podd - tabu - tabupodden