Lemonad och hallonpaj

Idag när jag vaknade så kände jag att jag var såå sugen på att baka något. Så efter en tur till affären ställde jag mig och gjorde lemonad (vilket typ är det godaste som finns) och hallonpaj. Så jag tänkte dela med mig av recepten här. 
LEMONAD:
Ingredienser:
♦ Saft av 8 citroner
♦ Saft av 4 lime
♦ 2dl socker 
♦ 5dl kallt vatten
Gör så här:
♦ Pressa citrusfrukterna och blanda saften med socker i en tillbringare. 
♦ Tillsätt kallt vatten
Jag ÄLSKAR citron och sura saker, så jag tyckte den var jättegod. Men de andra i familjen tyckte den var för sur, så om ni inte gillar för sura saker tipsar jag om att blanda i liite mer socker eller blanda ut med lite mer vatten. Men jag personligen tyckte den var god. Man får smaka av helt enkelt. 
 
HALLONPAJ
Ingredienser:
♦ ca 250g hallon
♦ 200g mjölkfritt margarin
♦ 1dl strösocker
♦ 2dl havregryn 
♦  2dl vetemjöl
♦ 1dl ljus sirap
♦  1tsk bakpulver 
♦  0,5dl sojagrädde 
 Gör så här: 
♦ Sätt ugnen på 170°C
♦  Täck bottnen av en pajform med hallon. Man behöver inte smörja formen innan. 
♦  Smält margarinet och rör samman alla övriga ingredienser.
♦  Häll smeten över bären.
♦  Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
♦  Låt stelna och servera med glass eller vaniljsås. 
Jag åt den som den var utan något till och då var den jättegod, men anar att den är ännu godare med glass till. 
 
 
citron - hallonpaj - lemonad - paj - recept - vegan - vegansk